Przepis wziął się ze
starej książki kucharskiej. Jest tak doskonały że nie wymagał żadnych zmian.
Ciasto:
-¾ szklanki
mąki ziemniaczanej
-szklanka
wrzącego mleka
-5 łyżek
kaszki kukurydzianej
-2 jajka
-½ łyżeczki
soli
-2 łyżki
stopionego masła
Kaszkę zalać
mlekiem, odstawić na 2 godziny. Dodać pozostałe składniki, zmiksować. Smażyć
cieniutkie, rumiane naleśniki.
Nadzienie:
-łyżka oleju
-puszka
czerwonej fasolki
-2 pomidory
-cebula
-trochę
chili
-szczypta
soli
Zmiksować,
gotować w rondlu.
Naleśniki z nadzieniem można posypać utartym serem żółtym i zapiec w szabaśniku.
1 komentarz:
dobry poczatek
Prześlij komentarz